Kapadokya da Kış Tatili
Yılın her mevsimi güzel olan Kapadokya kışın kar manzarasında bize bir başka güzel göründüğünden bizde düştük yollara. Malum sizde bizim gibi Akdeniz de veya kara hasret bölgede yaşıyorsanız kar manzarası her zaman insana mutluluk veriyor.
Keyifli geçen yolculuk sonunda Göreme’de Osman Bey Cave hotele yerleştik. Buradaki hoteller’in en büyük özelliği mağara odaları veya taş odalar olması. Kalorifer sistemi ile ısıtılan odalar dışarısı buz gibi olsa da içeride sıcacık yatmak keyifli oluyor. Birde Kapadokya da ki tüm hoteller’de sabah kahvaltısı haricinde öğle veya akşam yemeği yok. Yemek için kasaba içerindeki restaurantlardan faydalanıyorsunuz. Yaz aylarına nazaran biraz daha ucuz Kapadokyada ki hotelimiz de konaklamak bize ekonomik tatil imkanı da sağladı.
Sabah kar manzarasında sıcak hava balonlarının görselliğini fotoğraflamak için erken kalksak ta hava şartlarından dolayı uçuş olmadı. Neyse ki biz geçen seneki Kapadokya tatilimizde Balonla uçuş zevkini yaşamıştık.
Oldukça geniş alana sahip Kapadokya bölgesinde gezilecek birçok yer bulunuyor. Bunlardan en çok ziyaret edilen yerler arasında Zelve-Paşabağı-Göreme Açık Hava Müzesi-Çavuşin- Üç Güzeller-Devrent Vadisi –Avanos-Ürgüp ve Yer altı şehirleri bulunuyor, tabii gittiğiniz tatil döneminde kar ve buz yoksa Ihlara vadisini de gezebilirsiniz. Bizde bol bol fotoğraf çekmek için gezmedik yer bırakmadık.
Tabii hava şartları uygunsa balonla uçmanızı tavsiye ederim. Sabahın ayazında erkenden uçmak için kış aylarında saat 06:30 da, servis sizi almaya geliyor. Soğuk gözünüzü korkutmasın sepet içindeyken balonun yüklemesi için kullanılan sıcak hava sizi ısıtmaya yetiyor. Balon havalandıkça Kapadokya’nın manzarasına ve Kayseri Erciyes dağının heybetli görüntüsüne hayran kalacaksınız.
Sadece uçmak için değil ister hafta sonu kaçamağı, ister balayı tatili için gidilebilecek Kapadokya da ATV turundan, Jeep safariye, At turundan, Doğa yürüyüşüne kadar yapılacak birçok aktivite bulunmakta.
Tatilimizin ikinci gününde durağımız Ürgüp’ün 60 km uzağındaki Mantısı ile meşhur Kayseri oldu. Kayseri ye kadar gidip te mantı yememek olmazdı. Bir kaşıkta 40 adet kadar küçük olmasa da bir tabakta 40 adet kadar oldukça lezzetliydi. Tabii başka yerde yediğimiz gibi yoğurtla karışık üzeri soslu servis edilmiyor. Kayseri ye özgü pişirme sonrasında servis edilen mantının yanında yoğurt ve sarımsak ayrı ayrı sunulmakta. Üzeri sumaklı Kayseri mantısı bizden 10 puan almayı hak etti.
3 günlük Kapadokya tatilimiz sonrası dönüş yolumuzda Konya Türk Yıldızları parkında yer alan Uçak Cafe-Restaurantta Konya’nın lezzetlerini tadabilirsiniz.
Eski uçağı restore ederek restaurant olarak hizmet veriyor. Benim tercihim yöresel yemeklerden Tirit oldu.
Kısaca Tiritten bahsetmek gerekirse küp küp doğranmış pidenin üzerine soğan, yoğurt, domates, biber ve et konarak fırında pişirilen Tirit sıcak olarak sunum yapılmakta.
Bugüne kadar Konya yemeklerini denememişseniz burası tüm yöresel yemekleri bulabileceğiniz mekanlar dan.
Uçak Cafe- Restaurantın hemen yakınındaki Konya Bilim Merkezini ziyaret ederek Bilim ve Buluşlar hakkında bilgi sahibi olabiliyorsunuz. Tabii yanınızda çocuğunuz varsa burayı gezmeniz oldukça faydalı olacaktır.